piątek, 20 marca 2015

3BIT

SKŁADNIKI
500-600g herbatników
1 margaryna
2 budynie waniliowe lub śmietankowe
0,5 szklanki cukru
3 szklanki mleka
2 śmietany fix
2 śnieżki w proszku
1l śmietany (30%)
1 duża masa krówkowa (kajmak)
1 mleczna czekolada


PRZYGOTOWANIE
W 1/4 szklance mleka rozmieszać budynie. Resztę mleka zagotować z cukrem, następnie ciągle mieszajać wlać budyń. Przygotowany budyń odstawić i gdy ostygnie utrzeć z margaryną.
Śmietanę wlać do wysokiego naczynia, wsypać śmietany fix, śnieżki i ubić na sztywno.
W dużej blasze przekładamy: herbatniki, krówka, herbatniki, masa budyniowa, herbatniki, śmietana.
Na koniec ciasto posypujemy startą czekoladą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz