SKŁADNIKI - FARSZ
0,5kg mięsa mielonego
1 średnia cebula
300g pieczarek
sól, pieprz
0,5kg mięsa mielonego
1 średnia cebula
300g pieczarek
sól, pieprz
SKŁADNIKI - NALEŚNIKI
2 szklanki mąki
2 jajka
1 szklanka mleka
1 szklanka wody gazowanej
1 łyżka cukru
2 łyżki oleju
szczypta soli
2 szklanki mąki
2 jajka
1 szklanka mleka
1 szklanka wody gazowanej
1 łyżka cukru
2 łyżki oleju
szczypta soli
DODATKOWO
2 jajka
bułka tarta
2 jajka
bułka tarta
PRZYGOTOWANIE FARSZ
Cebulę i pieczarki pokroić w drobną kostkę. Następnie cebulę i pieczarki podsmażyć na oleju. Dodać mięso mielone i wszystko razem podsmażać. Doprawić solą i pieprzem.
Cebulę i pieczarki pokroić w drobną kostkę. Następnie cebulę i pieczarki podsmażyć na oleju. Dodać mięso mielone i wszystko razem podsmażać. Doprawić solą i pieprzem.
PRZYGOTOWANIE NALEŚNIKI
Wszystkie składniki wymieszać (ja wszystko wsypuje/wlewam do miski i od razu miksuje, nie bawię się na podział typu składniki mokre, składniki suche, itp.).
Następnie smażyć na dobrze rozgrzanej patelni.
Wszystkie składniki wymieszać (ja wszystko wsypuje/wlewam do miski i od razu miksuje, nie bawię się na podział typu składniki mokre, składniki suche, itp.).
Następnie smażyć na dobrze rozgrzanej patelni.
NA KONIEC
Farsz nałożyć na naleśniki, zawinąć i obtoczyć w jajku i bułce tartej. Takie naleśniki z farszem smażyć do zarumienienia.
Farsz nałożyć na naleśniki, zawinąć i obtoczyć w jajku i bułce tartej. Takie naleśniki z farszem smażyć do zarumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz