SKŁADNIKI TARTA
300g mąki
150g masła
1 jajko
3 łyżki cukru pudru
SKŁADNIKI KREM
1 serek mascarpone
250g śmietany 30%
1 śnieżka w proszku
1 śmietana fix
DODATKOWO
Owoce - ja dałam truskawki Emotikon smile
PRZYGOTOWANIE TARTA
Mąkę wsypać do miski. Dodać cukier puder i masło. Wszystko ucierać, aż powstaną "okruszki".
Dodać jajko i zagnieść. Uformować kulę,owinąć w papier do pieczenia i schować do lodówki na 30 min.
Ciasto rozwałkować, przełożyć do formy, spód nakłuć widelcem.
(Ja podwoiłam składniki i wyszła mi jedna większa tarta i 10 babeczek)
Piec 15-20 minut w 180 stopniach.
PRZYGOTOWANIE KREM
Do śmietany wsypać śnieżkę, fix i ubić na sztywno. Dodać serek mascarpone i zmiksować na niskich obrotach.
Gdy tarta ostygnie wyłożyć na nią krem, udekorować owocami i schować do lodówki na 3h.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz