sobota, 5 grudnia 2015

PIERŚ Z KURCZAKA ZAPIEKANA Z PIECZARKAMI I SEREM

SKŁADNIKI
1 pierś z kurczaka
8 pieczarek
1 mała cebula
ser żółty - starty
majonez
przyprawa do kurczaka

PRZYGOTOWANIE
Pierś z kurczaka przekroić na pół i wzdłuż. Rozbić tłuczkiem, posypać przyprawą do kurczaka i odstawić na 15 minut.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, pieczarki zetrzeć na tarce. Cebulę zeszklić na oleju, następnie dodać pieczarki i razem podsmażyć.
Pierś z kurczaka podsmażyć z każdej strony.
Usmażone piersi z kurczaka wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczeni. Na każdą pierś położyć pieczarki z cebulą, posmarować majonezem i posypać startym serem.
Zapiekać 15-20 minut w 200 stopniach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz