czwartek, 21 maja 2015

GOLONKA PIECZONA W KAPUŚCIE

SKŁADNIKI:
2 golonki
0,5kg kapusty kiszonej
1 duża cebula
ziele angielskie
liście laurowe
sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE
Golonki włożyć do dużego garnka, zalać wodą, dodać ziele angielskie, liście laurowe, trochę soli i zagotować.
Golonki gotujemy około 1-1,5h.
Cebulę poszatkować w piórka, podsmażyć do miękkości na patelni. Do naczynia żaroodpornego wyłożyć cebulę i kapustę kiszoną - doprawić solą i pieprzem.
Na kapustę z cebulą wyłożyć golonki - oprószyć pieprzem i lekko solą.
Ugotowanym wcześniej wywarem polać golonki (4 chochelki)
Golonki piec do miękkości (około 1,5-2h) w 200 stopniach co jakiś czas polewając wywarem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz