SKŁADNIKI:
2 filety z dorsza
0,5 cytryny
oliwa z oliwek - wedle uznania
1 łyżeczka koperku
2 ząbki czosnku
0,5 łyżeczki słodkiej papryki
0,5 łyżeczki ostrej papryki
sól - wedle uznania
2 filety z dorsza
0,5 cytryny
oliwa z oliwek - wedle uznania
1 łyżeczka koperku
2 ząbki czosnku
0,5 łyżeczki słodkiej papryki
0,5 łyżeczki ostrej papryki
sól - wedle uznania
PRZYGOTOWANIE:
W miseczce wymieszać: oliwę+koperek+czosnek (przeciśnięty przez praskę)+słodką paprykę+ostrą paprykę.
Filety z dorsza umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i posolić. Następnie filety natrzeć powstałą pastą. Odstawić na 10 minut.
Filety ułożyć na blasze wyłożonej folią aluminiową. Wierzch dorsza skrapiamy cytryną.
Piec w 200 stopniach około 15 minut.
W miseczce wymieszać: oliwę+koperek+czosnek (przeciśnięty przez praskę)+słodką paprykę+ostrą paprykę.
Filety z dorsza umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i posolić. Następnie filety natrzeć powstałą pastą. Odstawić na 10 minut.
Filety ułożyć na blasze wyłożonej folią aluminiową. Wierzch dorsza skrapiamy cytryną.
Piec w 200 stopniach około 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz