czwartek, 30 kwietnia 2015

WARSTWOWY DESER

SKŁADNIKI:
2 budynie waniliowe
1 litr mleka
1 galaretka truskawkowa
śmietana 30%
5 łyżeczek Nesquik'a
DODATKOWO:
Taki deser można urozmaicać (różne smaki budyniów, galaretek), można dorzucić między warstwami owoce, czekoladę - WSZYSTKO CO KTO LUBI I MA POD RĘKĄ Emotikon wink
PRZYGOTOWANIE:
3/4 mleka zagotować. W pozostałym mleku rozmieszać budynie i dodać do gotującego się mleka (jeśli proszek budyniowy jest bez cukru należy dodać 4 łyżki cukru).
Budyń wlać do salaterek/szklanek i odstawić do ostygnięcia.
Przygotować galaretkę, odstawić, aż trochę ostygnie i następnie zalać budyń. Poczekać aż galaretka do końca stężeje.
Ubić śmietanę, wyłożyć na galaretkę i na końcu posypać Nesquikiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz