piątek, 13 marca 2015

TAGLIATELLE Z KURCZAKIEM I SZPINAKIEM

SKŁADNIKI
300g makaronu Tagliatelle
0,5 piersi z kurczaka
200g szpinaku
2 ząbki czosnku
1 szklanka parmezanu
1 śmietana (30%)
przyprawa gyros, sól, pieprz - wedle uznania


PRZYGOTOWANIE
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą i odstawić na 30min.
W tym czasie ugotować makaron Tagliatelle.
Następnie na patelni podsmażyć czosnek przeciśnięty przez praskę i dodajemy kurczaka.
Gdy kurczak się podsmaży dodajemy posiekany szpinak.
Po około 5-8min dodajemy śmietanę (30%) i starty parmezan.
Wszystko dusimy, co jakiś czas mieszając, aż sos trochę zgęstnieje.
Na koniec dodajemy sól i pieprz - wedle uznania.
Makaron polać gotowym sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz