SKŁADNIKI
500-600g herbatników
1 duża puszka masy kajmakowej (lub 2 małe puszki)
3 batony Lion (ciemne)
750 g serka mascarpone
700 g śmietany ( 30 % )
2 śmietany fix
2 śnieżki w proszku
500-600g herbatników
1 duża puszka masy kajmakowej (lub 2 małe puszki)
3 batony Lion (ciemne)
750 g serka mascarpone
700 g śmietany ( 30 % )
2 śmietany fix
2 śnieżki w proszku
PRZYGOTOWANIE
Dno blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Poukładać pierwszą warstwę herbatników.
Dno blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Poukładać pierwszą warstwę herbatników.
Na ciastka wyłożyć masę kajmakową, wyrównać. Ułożyć drugą warstwę herbatników.
Do śmietany dodać fixy, snieżkę i ubić na sztywno. Odłożyć 3/4 ubitej śmietany. Resztę połączyć z serkiem mascarpone - krótko zmiksować mikserem.
2 batony pokruszyć i wsypać do masy. Wymieszać i wyłożyć na ciastka.
Na masie ułożyć trzecią warstwę herbatników.
Pozostałą ubitą śmietanę wyłożyć na herbatniki.
Całość posypać rozkruszonym batonem Lion.
Całość posypać rozkruszonym batonem Lion.
Ciasto trzymać w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz